Sabadell aprova una proposició amb motiu del dia contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia

Redacció
25 d'abril del 2016
L'Ajuntament de Sabadell ha aprovat una proposició de la Junta de Portaveus de amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia. El text s'ha aprovat amb la unanimitat dels partits representats. Aquest n'és el contingut.

PRIMER: Mantenir la bandera irisada al balcó central del consistori des del proper 17 de maig fins al  28 de juny.

SEGON: Sensibilitzar la ciutadania sobre la pluralitat afectivo‐sexual i les famílies homoparentals, així com sobre el dret a la diferència i informar sobre l’homofòbia existent al món i al nostre país, basada en prejudicis, desconfiança o desconeixement respecte a la diversitat d’orientacions sexuals.

TERCER: Oferir recursos sobre la diversitat afectivo‐sexual i l’eradicació de l’homofòbia als centres d’ensenyament, tutors, consells escolars, alumnes de d’ESO i AMPES, professionals de l’educació en el lleure.

QUART Desenvolupar campanyes institucionals que facilitin la visibilitat del col∙lectiu LGBTI, adreçades a tota la ciutadania en general.

CINQUÈ: Realitzar diverses accions entorn al fet de l’Homofòbia i la Transfòbia al Món i convidar les entitats de la ciutat a participar en aquesta commemoració i difondre els articles 40.7 i 40.8 del vigent Estatut d’Autonomia de Catalunya.

SISÈ: Desenvolupar el protocol aprovat per identificar, atendre i prevenir l’assetjament per motiu d’orientació sexual o identitat de gènere, amb la formació adequada a tots els agents implicats. Posar en marxa, si escau, el protocol de la Comissió de la Convivència per a tal fi.

SETÈ: Desenvolupar actuacions que promoguin l’eradicació de les actituds homòfobes en les competències esportives, amb la implicació i la col∙laboració en aquest àmbit dels principals clubs i entitats esportives de la ciutat.

VUITÈ: Seguir treballant en diverses propostes pedagògiques amb l’alumnat, incidint en  el tema del bullying (assetjament escolar) i dedicar una part específicament a l’assetjament per motius d’orientació sexual.

NOVÈ: Recolzar la petició del moviment d’homes i dones transsexuals de suprimir de la Llei d’Identitat de Gènere la prescripció mèdica de “disfòria de gènere”.

DESÈ: Divulgar la nova Llei 011/2014 aprovada el passat 10 d'octubre de 2014, l’objectiu de la qual és desenvolupar i garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i evitar‐los situacions de discriminació i violència, per a assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.  

ONZÈ: Fer arribar aquests acords a les entitats locals que treballen pels drets del col∙lectiu LGTB, al Consell Nacional LGTB, a AI Catalunya i a la ILGA, així com al conjunt de les entitats de la ciutat sigui quina sigui la seva finalitat (cultural, esportiva, educativa, de lleure...)

DOTZÈ: Fer arribar aquests acords a l’Ilm. Fiscal contra delictes d’odi i discriminació a Catalunya i als Il∙lm. Síndic de Greuges de Catalunya i Defensor del Poble d’Espanya.