VÍDEO Què eren els avions «militars» que van sobrevolar Catalunya dissabte?

Van enlairar-se i aterrar a l’Aeroport de Sabadell

Un dels dos aparells que van sobrevolar el país
Un dels dos aparells que van sobrevolar el país | Aerotendencias.com
Redacció
25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:55h
 
Aquest dissabte de Sant Jordi molts ciutadans de Catalunya es van preguntar què eren els avions que van sobrevolar diverses ciutats del país, i que van dur a especular que es tractava d’avions militars. Es tractava, de fet, de dos aparells d’origen militar, però que actualment s’utilitzen per al vol de caràcter privat, segons informa Aerotendencias.com.
 
Els avions són dos reactors Aero Vodochody L-39 Albatros, que aquest dissabte fer des de l'Aeroport de Sabadell diversos vols privats d'aproximadament 20 minuts de durada. El portal assenyala que van portar com a passatgers persones vinculades per motius professionals o de negocis amb el grup Sparflex, que patrocina aquests reactors, dissenyats per a l'entrenament de pilots militars.
 
Els L-39 Albatros tenen matrícula de Luxemburg (LX-MIK i LX-STN), però estan vinculats a l'associació francesa Fly & Fun, que té per objectiu promoure l'activitat aeronàutica i la preservació del patrimoni aeri oferint als seus membres activitats relacionades amb els antics avions militars i civils.
 
D’aquesta manera, els aparells, tot i tenir aspecte i origen de caràcter militar, no estan equipats amb cap tipus d’armes i, per tant, no suposen cap perill per la ciutadania ni estan vinculats amb cap exèrcit.