salut

Comin garanteix que el Taulí podrà assumir el final de les derivacions

El conseller nega que es plantegin llogar recursos externs i assegura que el Taulí podrà fer front a la demanda de Sabadell

per ACN, 21 d'abril de 2016 a les 09:44 |
Antoni Comín, ahir al Parlament | Aleix Moldes
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller de Salut, Antoni Comin, ha garantit aquest dijous que els tres hospitals públics del Vallès Occidental (Parc Taulí a Sabadell i Mútua de Terrassa i Consorci Sanitari de Terrassa) podran assumir la sortida de la xarxa de salut pública (SISCAT) de l'Hospital General i la Clínica del Vallès, tots dos centres privats amb concert amb la Generalitat. Durant una interpel·lació parlamentària del PSC, Comin ha xifrat en 295 els llits disponibles a la comarca, la major part dels quals al Consorci de Terrassa.

Una quantitat suficient, segons ell, per evitar les derivacions als hospitals privats. Els consorcis amb la Clínica del Vallès i amb l'Hospital General acabaran el 15 d'agost i el 31 de desembre respectivament. Tot i que el conseller ha reconegut que les urgències del Parc Taulí estan saturades, ha assegurat que l'hospital podrà assumir tota la demanda de Sabadell i ha negat que estiguin plantejant-se llogar recursos externs.


El conseller ha apuntat que un cop acabin les obres a l'edifici l'Albada, el Taulí disposarà de 68 llits addicionals i 5 sessions de quiròfan més, quan Sabadell necessita 36 llits i 3 sessions de quiròfan més per assumir la demanda. Per això, Comin ha subratllat que els ciutadans de Sabadell no hauran de desplaçar-se de la ciutat per anar a l'hospital. D'aquesta manera, el conseller ha volgut desmentir alguns mitjans de comunicació que plantejaven com a certa l'opció que Salut llogués llits i quiròfans dels mateixos hospitals amb els quals havia decidit no renovar els concerts. 

El conseller ha reclamat calma al PSC –que és qui l'ha interpel·lat- i ha assegurat que estan en converses tant amb la direcció del Parc Taulí com amb els treballadors per afrontar la situació. També ha explicat que una part de l'activitat que avui fan Clínica del Vallès i l'Hospital General de Catalunya s'hauran de derivar al Centre Sociosanitari de Terrassa o la Mútua, que són els que tenen més llits disponibles. "Estem fent les coses com s'han de fer, amb planificació i diàleg. Quan correspongui ja farem una roda de premsa pública", ha conclòs.

 

Participació