Persones en atur adeqüen les zones verdes de les terrasses de la Clota del riu Ripoll

Ho fan en el marc de programes d’ocupació del Vapor Llonch

Redacció
21 d'abril del 2016
Participants en programes d’ocupació de l’Ajuntament de Sabadell estan desenvolupant tasques de manteniment de jardineria a les terrasses de la Clota i àmbit de llera del Riu Ripoll. Es tracta de vint persones, en la majoria de casos provinents d’una situació atur de llarga durada i pertanyents a col·lectius amb greus dificultats per accedir al mercat de treball.

La meitat d’aquestes persones són veïnes de la zona. En tots els casos disposen d’un contracte laboral del Vapor Llonch cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya a través del Programa de Treball i formació de Renda Mínima d’Inserció i del denominat projecte Treball als Barris.

L’objectiu és proporcionar a les persones participants, a més d’experiència laboral, les habilitats que facilitin la seva inserció laboral posterior al mercat ordinari desenvolupant a la vegada obres i serveis en benefici de la comunitat. Part del grup de jardineria hi treballa des de finals d’any i finalitzaran el contracte al juny i l’altra meitat ha començat aquest abril i hi seran fins a principis d’octubre.

Actualment es troben al parc de la Clota de Can Puiggener i el treball que estan desenvolupant és la desbrossada de la prada, reperfilat de la planta arbustiva, apujada de brancatge dels arbres i poda de matollar. A l’àmbit de la llera, les feines es centraran a tallar la canya americana. Aquest lloc va ser durant molts anys un espai degradat, amb la construcció de nombroses barraques i amb funcions d'abocador.

L’Ajuntament vol recuperar el Ripoll amb el sanejament de les zones degradades, millorar la biodiversitat i potenciar la funcionalitat connectora d’aquest àmbit. Per a la recuperació de l’entorn natural del Ripoll també s’han desenvolupat tasques de construcció, pintura o neteja viària, entre altres, en els últims temps, amb persones participants en programes d’ocupació.