Una mobilització d'estudiants contra el «3+2» recorre la N-150 fins a Barcelona

Volen pressionar el Parlament per tal que s'aprovi una moció de la CUP que reclama una moratòria del nou model universitari

Els estudiants tallant la C-58
Els estudiants tallant la C-58 | Carles Palacio
Redacció
20 d'abril del 2016
Actualitzat el 22 d'abril a les 23:49h
Nova mobilització estudiantil contra el "3+2", el nou model universitari que pretén organitzar els estudis amb tres anys de grau –les antigues llicenciatures- i dos de màster. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha convocat per aquest dimecres una "marxa per la pública" des de la Universitat Autònoma de Barcelona fins al Parlament de Catalunya.

Poc abans de les 11 del matí han tallat l'autopista C-58 a l'alçada de Badia del Vallès i pretenen anar caminant fins a Barcelona, segons informa Albert Segura. La protesta provoca importants retencions a la C-58 –també en sentit nord- així com a la B-30.

L'objectiu de la mobilització és pressionar la cambra catalana per tal que els diputats aprovin una moció presentada per la CUP que reclama una "moratòria en l'aplicació del reial decret 43/2015". El text també inclou "assolir la continuïtat als estudis públics de grau amb l'oferta d’un màster públic" així com "impulsar la creació d’espais de debat que s’iniciaran el setembre del 2016, sobre el model universitari de la futura República Catalana en cadascuna de les universitats públiques catalanes, en el context de Procés Constituent".
 

Les incidències de trànsit, en directe