Castellar prepara els actes de Sant Jordi

La plaça Major acollirà una de les principals propostes

Roses de Sant Jordi
Roses de Sant Jordi | Juanma Peláez
Redacció
20 d'abril del 2016
La plaça Major de Castellar del Vallès serà el proper dissabte, 23 d’abril, l’escenari principal de les activitats que tindran lloc a Castellar del Vallès amb motiu de la Diada de Sant Jordi. La tradicional fira de Sant Jordi, organitzada per Comerç Castellar amb la col·laboració de l’Ajuntament, aplegarà de 10 a 20 hores una vintena de parades de comerços, autònoms i entitats i associacions locals, on es podran trobar llibres, roses i productes artesanals relacionats amb la diada.

L’escriptora Josefina Llauradó serà present d’11.30 a 14 hores a la parada de la Llibreria Vallès, on signarà exemplars del seu darrer llibre, En Bernat detectiu i els ous de titanosaure de l’estany de Banyoles.

Activitats durant la fira

La Fira de Sant Jordi es completarà amb diferents activitats el mateix dia 23. Així, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, Colònies i Esplai Xiribec proposarà als infants que participin en els tallers i manualitats gratuïtes de la novena edició de l’Aplec de Traçuts. Algunes parades també oferiran la possibilitat de fer roses artesanals amb paper o d’altres materials.

També a partir de les 17 hores l’Esbart Teatral de Castellar ha organitzat la II Trobada de Bèsties, una proposta que començarà amb la plantada i exposició d’aquestes i que continuarà a les 18 hores amb l’explicació de contes infantils que porta per títol “Dracs” i que anirà a càrrec de Marina Antúnez. Ja a les 21 hores, es durà a terme el correfoc de Bèsties, que engegarà a la font de la plaça Major i recorrerà el carrer Major, la plaça Calissó, el passeig Tolrà i la plaça d’El Mirador. La trobada finalitzarà amb música de DJ i servei de bar, a partir de les 23 hores al carrer de Colom.

D’altra banda, a les 17.30 hores la colla de Joves del Ball de Gitanes de Castellar participarà de la Diada amb una ballada a la plaça Major i, com és habitual, també es podrà gaudir d’una ballada de sardanes, amb la Cobla Vila d’Olesa, a les 18.30 hores, en aquest cas a la plaça del Mercat.

Durant el matí, a més, l’entitat Suport Castellar muntarà una activitat de sensibilització anomenada “Com vas?”, per tal de parlar de salut mental per lluitar contra l’estigma social.