Nova convocatòria d’ajuts al lloguer

N'hi ha tant de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya com del ministeri espanyol de Foment

Redacció
19 d'abril del 2016
Actualitzat a les 21:22h
Ja es poden sol·licitar els ajuts a l’habitatge de lloguer. El passat 15 d’abril es va iniciar el termini per presentar les sol·licituds d’ajuts 2016, tant de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya com del ministeri espanyol de Foment.

Les del ministeri es poden fer arribar a les Oficines Locals d’Habitatge fins el 15 de juny. Les persones destinatàries d’aquests ajuts són els titulars d’un contracte de lloguer que compleixin una sèrie de requisits com ara tenir uns ingressos determinats, no pagar un lloguer superior a 600 € o estar al corrent del pagament de les rendes de lloguer, entre d’altres. L’import de la subvenció és del 40% del lloguer anual amb un màxim de 2.400€. 

També existeixen subvencions per al pagament del lloguer gestionades per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Des del dia 15 també i fins el 15 de juny poden presentar els ajuts les persones que han perdut l’habitatge per desnonament o execució hipotecària. El termini s’allarga fins al 31 d’octubre per als contractes obtinguts a partir de l’1 de novembre de 2015 mitjançant una borsa de mediació o habitatges gestionats per entitats sense ànim de lucre.