​Una app amb segell sabadellenc competeix amb els millors emprenedors del món

Es tracta d'una aplicació sobre locals i festivals musicals de Barcelona

L'aplicació està disponible per a iOS i Android
L'aplicació està disponible per a iOS i Android | Grou
Ana González
18 d'abril del 2016
L'aplicació Grou App desenvolupada per quatre joves, entre els quals hi ha dos de Sabadell, competirà a la final mundial dels Global Student Entrepreneur Awards, que tindrà lloc el 10 de maig a Bangkok (Tailància). Els impulsors s'enfronten a una trentena de joves de tot el món amb aquesta aplicació sobre locals i festivals musicals.

En concret, Grou ofereix informació i serveis sobre més de 50 esdeveniments i locals musicals de Barcelona, rodalies i Platja d’Aro. L'aplicació està disponible per a iOS i Android, i és gratuïta. En els mesos que porta en funcionament, té ja més de 7.000 descàrregues. Segons els seus creadors, “s’està convertint en un referent per al públic universitari, sobretot entre els estudiants d’Erasmus, tot i que també entre els joves d’aquí i els turistes en general”.

Els joves estudiants van tenir la idea de crear Grou fa dos anys, en comprovar ells mateixos, quan volien sortir de festa, l’escassa informació que hi havia sobre l’oferta conjunta de festes, discoteques i festivals musicals via telèfon mòbil. Amb el suport del programa d’emprenedoria per  estudiants de la UAB, UAB-Emprèn, van desenvolupar la idea i el projecte de negoci. Ara l’equip ja el formen 10 persones i properament s’establiran en un local propi a Sabadell. De fet, l'equip ja es planteja portar l’aplicació a altres ciutats com Madrid, Eivissa o Londres en la propera fase de finançament del seu projecte.

Amb aquesta aplicació van guanyar la final de la primera edició estatal del concurs fa unes setmanes a Madrid. Seran, doncs, els primers espanyols en participar en aquesta competició mundial, promoguda per la xarxa internacional Entrepreneur’ Organization (EO).

Els guanyadors dels premis gaudeixen del suport dels emprenedors de la xarxa EO per donar visibilitat a àmbit mundial a la seva idea de negoci i tirar endavant els seus projectes. Els guardons estan dotats econòmicament amb 20.000 euros per al primer guanyador i 10.000 per al segon.