L'Adenc i la UES debaten sobre els efectes de la ventada i el futur del rodal

per Redacció , 29 d'abril de 2015 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Arbres caiguts per la ventada a Sabadell. Foto: Norma Vidal


La Unió Excursionista de Sabadell (UES) i l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura a 

Catalunya (ADENC) han organitzat un cicle de xerrades per reflexionar i debatre sobre els efectes de del temporal de vent del Vallès el dia 9 de desembre de l’any passat que van provocar la caiguda i desarrelament d’uns 300.000 arbres només al Rodal de Sabadell.

El cicle de reflexió i debat que proposen l’ADENC i la UES, pretén conèixer l’esclafit, fenomen meteorològic que va ocasionar les ventades així com tot el que va passar i les primeres actuacions que es van realitzar. Més enllà d’aquesta explicació i descripció, tanmateix, es vol debatre  amb una pluralitat de persones (tècnics d’ADF, biòlegs, propietaris forestals, tècnics de l’administració i societat civil naturalista) què caldria fer properament i en un futur no tant immediat, per pal·liar les derivacions de les ventades.


El cicle s’ha estructurat en tres taules rodones, la primera de les quals es va desenvolupar dimecres passat i va tractar el que va passar, la situació actual, els efectes de la ventada, l'abast de la catàstrofe, tant a nivell de Sabadell com de la comarca. 

La segona taula rodona serà aquest 29 d'abril i comptarà amb intervencions de biòlegs, forestals i naturalistes i tècnics de l’ADF per parlar de les actuacions que caldria realitzar en les primeres fases, davant del problema dels milers d'arbres tombats, etc.

Finalment, la tercera taula es centra en reflexionar sobre cap on hem d'anar, el futur del rodal, accions més estratègiques, el paper del voluntariat i la mobilització ciutadana, etc. En aquesta ocasió, es comptarà amb representants de la UES, ADENC i Centre Excursionista de Terrassa, propietaris forestals i experts en gestió de boscos o del territori. Al final del cicle es llegirà un Manifest del Rodal en el qual la UES i l’ADENC posen de manifest la millora de la gestió dels nostre boscos i conviden als polítics locals a actuar en conseqüència.

 

Participació