Sabadell planta més arbres que en els darrers anys

Entre el 2015 i l’abril del 2016 s’han plantat 1.846 arbres, dels quals 1.343 al llarg d’aquest passat hivern

Arbres plantats a la Gran Via de Sabadell
Arbres plantats a la Gran Via de Sabadell | Ajuntament de Sabadell
Redacció
18 d'abril del 2016
La plantació d’arbres a Sabadell ha assolit en els darrers dos anys xifres rècords a Sabadell. Entre el 2015 i l’abril del 2016 s’han plantat 1.846 arbres, dels quals 1.343 al llarg d’aquest passat hivern. Aquesta és la xifra més alta durant una campanya de plantació a Sabadell.

Aquesta gran quantitat d’arbres ha servit per reposar exemplars que s’havien mort en els darrers anys, que havien caigut durant la ventada del 9 de desembre de 2014 o que es trobaven en molt mal estat. Però també per plantar en llocs on no n’hi havia, com en espais dels barris de Can Llong o Espronceda.

“Aprofitant els ajuts rebuts arran de les ventades, hem volgut fer una mirada global de ciutat, amb la voluntat de potenciar l’arbrat en els espais verds i en els carrers de la ciutat, ja que els arbres aporten grans beneficis a la ciutat, com la millora de la qualitat de l’aire, la mitigació de temperatura o la reducció del soroll”, assenyala el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero.

En total s'han plantat exemplars de més de 30 espècies diferents, de les quals les principals han estat lledoners, sòfores, koelreutèries, pereres de flor, freixes i carpins. També cal destacar erables argentats, espinalb centreeuropeu, catalpes, mèlies, plàtans o liquidàmbars, així com pins pinyoners i alzines, que s'han ubicat en grans parcs com el de la Romeua, el del Nord i el bosc de la Concòrdia. Els districtes on més arbres s’han plantat són el 3 i 4, precisament on s’ubiquen aquests parcs.

La campanya de plantació es fa durant els mesos de novembre a març, que és l’època més adient per dur a terme aquesta feina, ja que és quan els arbres es troben en fase de repòs hivernal.