derivacions

UGT reclama que no s'acomiadin els treballadors de la Clínica del Vallès

Demanen que també es contractin els empleats del Taulí amb contractes precaris es contractin | Volen que s’adquireixi l’hospital i s’integri al Taulí

per Redacció, 15 d'abril de 2016 a les 15:05 |
Josep Santcristòfol en roda de premsa aquest migdia a Sabadell | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’UGT del Vallès Occidental reclama a la Generalitat que reforci l’espai públic de salut al Vallès occidental, un cop s’ha anunciat la fi de les derivacions a la Clínica del Vallès i a l’Hospital General de Catalunya procedents del Parc Taulí de Sabadell i el Consorci Sanitari de Terrassa. El sindicat assegura que ara més que mai cal comptar amb els treballadors que no estan contractats a temps total als centres públics, però també que s’integrin els de la Clínica de l’Aliança, fet pel qual demana que no siguin acomiadats.
 

“No tolerarem que la fi de les derivacions serveixi d’excusa a Quirós Salud per dur a terme un expedient de regulació d’ocupació (ERO), que és el que pot passar en considerar que hi ha 80 treballadors que sobren”, ha explicat Josep Santcristofol, secretari comarcal de l’UGT. És per això que aposta per la integració de la Clínica del Vallès com a equipament públic i la subrogació dels seus treballadors per a donar resposta a les necessitats en matèria sanitària de la comarca, on a l’àmbit de Sabadell hi ha una població de referència de 400.000 habitants.
 

Per aquest motiu, opten perquè els empleats que actualment es troben en situació d’interinitat al Taulí o que tenen contractes precaris passin a una situació estable. A banda, aposta perquè no es lloguin espais per a dur a terme les activitats en l’àmbit sanitari, sinó que s’executi la construcció del nou edifici previst a l’Hospital taulí, que suposaria l’obertura de 26 nous quiròfans, i reactivar els 56 llits tancats que hi ha actualment, així com l’obertura dels tres quiròfans tancats per la tarda.
 
Una situació similar passa al Consorci Sanitari de Terrassa, on tots els quiròfans estan tancats per la tarda: “Això provoca dèficits artificials, volguts, el perquè dels quals el desconeixem”, ha assenyalat Santcristòfol.

 

Participació