Un sabadellenc, entre els cinc voluntaris catalans detinguts a Idomeni

Almenys dos dels cinc joves han estat posats en llibertat | Avui es faran judicis ràpids després que ahir es detinguessin 26 voluntaris internacionals

Redacció
14 d'abril del 2016
Actualitzat a les 14:05h

Incidents als camps refugiats d'Idomeni. Foto: EFE


Cinc voluntaris catalans van ser detinguts ahir a Kilkis, una població grega propera al camp de refugiats d'Idomeni (Grècia). L'arrest es va produir, segons informa Ítaca, organització internacionalista de l'esquerra independentista, després que les forces de seguretat els aturessin a la carretera i registressin el cotxe. Almenys dos dels joves han estat alliberats i avui s'estan celebrant judicis ràpids.

Ahir, segons informa Sara Montesinos, periodista i activista al camp de refugiats, es van produir fins a 26 detencions de voluntaris internacionals. Tot plegat després de dies d'incidents a la frontera amb Macedònia.
 


L'organització internacionalista ha informat en un comunicat que un dels cinc detinguts és un veí de Sabadell i membre de la CUP Sabadell i Arran. La resta formen part d'una expedició vallesana al camp de refugiats, entre els quals un veí de la Garriga. L'entitat ha volgut expressar el seu suport "a totes les persones compromeses en la defensa dels drets" dels refugiats i ha exigit llibertat pels arrestats: "Juanma, Lluís, Anna, Masmis i Arnau".

El passat març una catalana, Mar Redondo, ja va ser detinguda a Macedònia. La jove va ser posada en llibertat al cap d'un dia després de pagar una multa de 260 euros i se li va prohibir tornar a l'exrepública iugoslava en els propers sis mesos.