Detenen un voluntari sabadellenc a Idomeni

Han arrestat un total de cinc voluntaris després que les forces de seguretat els hagin registrat el cotxe

Redacció
13 d'abril del 2016
Actualitzat el 14 d'abril a les 10:53h
Cinc voluntaris catalans a Idomeni Grècia, han estat detinguts aquest dimecres a Kilkis, segons informa Sara Montesinos, periodista i també voluntària. L'arrest s'ha produït després que les forces de seguretat els hagin aturat a la carretera i registrat el cotxe. La comunicadora denuncia que dins el vehicle no hi havia res i que no se'ls ha volgut informar del motiu de la detenció.

L'organització internacionalista de l'esquerra independentista ha informat en un comunicat que un dels cinc detinguts és un veí de Sabadell, que seria membre de la CUP Sabadell i ARRAN. La resta formarien part d'una expedició vallesana al camp de refugiats. L'entitat ha volgut expressar el seu suport "a totes les persones compromeses en la defensa dels drets" dels refugiats i ha exigit llibertat pels arrestats: "Juanma, Lluís, Anna, Masmis i Arnau".

El passat març una catalana, Mar Redondo, ja va ser detinguda a Macedònia. La jove va ser posada en llibertat al cap d'un dia després de pagar una multa de 260 euros i se li va prohibir tornar a l'exrepública iugoslava en els propers sis mesos.