Malestar de CDC amb l'ANC per no convidar-los a un acte a Sabadell

En una carta lamenten que els deixin de cantó quan van concórrer plegats amb ERC a les eleccions al parlament | L'organització preveu comptar amb Anna Gabriel (CUP) i Gabriel Rufián (ERC)

Redacció
12 d'abril del 2016
Acte de Junts pel Sí a Sabadell
Acte de Junts pel Sí a Sabadell | Juanma Peláez
Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha traslladat el seu malestar a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per no comptar amb ells en un acte previst pel proper dilluns a Sabadell. Es tracta d’un debat que porta per títol “República  Catalana i el procés constituent. La nova política de la nova República Catalana”, i on s’ha convidat la diputada de la CUP Anna Gabriel i el diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián.
 
A través d’una carta que signa el president de CDC a Sabadell, German Palacín, i que adreça al coordinador de Sabadell per la Independència (secció local de l’ANC), es lamenta que no es compti amb la seva participació quan han estat un dels principals actors polítics en el procés. “En les darreres eleccions al Parlament dues candidatures van apostar nítidament pel si a la independència: Junts pel Sí i la CUP. Ens ha sorprès que en aquest debat organitzat per l’ANC s'hagi exclòs un partit que ha liderat i eixamplat les bases de l'independentisme, com és Convergència Democràtica de Catalunya”, assenyala Palacín en la carta.
 
Per aquest motiu, i en representació dels votants de CDC a la capital vallesana, es trasllada el “malestar per aquesta decisió que, no només no pretén eixamplar el suport social a l'independentisme, sinó que n'exclou una part molt important”. En aquesta línia, demanen que es reconsideri el format de l’acte per a poder-hi donar cabuda un representant de la formació nacionalista.