«.cat», el domini d'Internet que creix més amb 88.000 llocs web operatius

La taxa de renovació el 2014 és del 80%, una de les més altes del món

per ACN , 18 d'abril de 2015 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dades extretes de la Fundació punt CAT.

El ".cat" és el domini d'Internet que més va créixer de tot l'estat espanyol durant el 2014, amb un increment del 17% de dominis actius. Actualment, ja hi ha més de 88.000 llocs web amb aquesta terminació, segons dades de la Fundació punt CAT. Més de 55.000 dominis es van renovar l'any passat, una de les xifres més altes del món que suposa un augment del 80%.


Altres dominis han registrat evolucions diferents: el ".es" va créixer un 3%. D'altra banda, han disminuït el ".com" i el ".org", un 9%, com també ho ha fet el ".net", un 11%. L'any 2014 també van aparèixer noves extensions dirigides a comunitats lingüístiques diverses o ciutats concretes, com ara el ".eus" -per a Euskadi-, el ".gal" -per a Galícia- o el ".berlin".

L'any passat es van donar d'alta 23.534 dominis acabats amb ".cat", xifra que supera la del 2006 quan es posà en marxa l'extensió de la comunitat catalanoparlant. La majoria dels usuaris del ".cat" són empreses, comerços i autònoms, més del 60%.


En l'àmbit territorial, el 75% dels ".cat" registrats són a la província de Barcelona, el 13% a la de Girona, el 7% a la de Tarragona i el 5% a la de Lleida. Pel que fa als dominis registrats fora del territori català, la majoria es troben a la resta de l'estat espanyol. El 10,4% del total es reparteixen entre les Illes Balears, Madrid, La Rioja, Galícia i País Valencià. També hi ha una presència destacada a França, on estan registrats prop de l'1% dels dominis. 

 

Arxivat a:
Política, .cat, dominis, Internet, web
Participació