Les accions feixistes reben resposta al barri de Gràcia

Els darrers atacs registrats a la ciutat de Sabadell han provocat un intercanvi de pintades als carrers | La policia assegura que no ha crescut el nombre de grups feixistes a la comarca

Nació Sabadell
11 d'abril del 2016
Pintades antifeixistes al barri de Gràcia
Pintades antifeixistes al barri de Gràcia | NacióSabadell
Els darrers casos registrats a Sabadell en les darreres setmanes vinculades amb el feixisme han fet despertar sensacions que semblaven haver-se quedat com una cosa del passat. Amb un total de quatre incidents registrats, i que s'hagin fet públics, la sensació que s'ha reactivat el moviment de grups feixistes a la ciutat s'ha despertat entre diversos sectors de la població.

Aquest diumenge s'han pogut veure pintades en diferents punts del barri de Gràcia, com és el cas del carrer Ausiàs Marc o el carrer Manso, amb missatges contra les accions feixistes i nazis. Són la resposta a les pintades que en les darreres setmanes han aparegut al casal L'Obrera, a l'avinguda Barberà, o al Centre Cívic de Gràcia, així com el mural de les JERC de Sol i Padrís.

La tensió que han generat les intimidacions i fins i tot agressions, com és el cas dels membres de les JERC (a qui van prendre les pintures que utilitzaven en un mural) i atacs directes (vidres esquerdats a L'Obrera) han despertat un sentiment que ha dut a diverses formacions a posicionar-se. Entre elles, Unitat pel Canvi o la Crida per Sabadell, però també altres col·lectius com la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) o la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) o el mateix Ajuntament, que s'han manifestat públicament en contra de qualsevol expressió feixista.

No han crescut el nombre de grups feixistes

Tot i la crispació que han generat els darrers casos d'expressions feixistes a Sabadell, fonts policials consultades per NacióSabadell asseguren que no s'ha registrat un augment del nombre de grups feixistes a la ciutat ni al Vallès. En aquest sentit, apunten que agents no uniformats controlen de ben a prop els seus moviments, i que tenen els diferents col·lectius identificats.