Recullen signatures per evitar el tancament de la Zona Hermètica

Volen evitar que les discoteques hagin de baixar la persiana a finals del mes que ve | Asseguren que es perdrà mig miler de llocs de treball

Redacció
08 d'abril del 2016
La discoteca Bora Bora és una de les més emblemàtiques de la Zona Hermètica de Sabadell
La discoteca Bora Bora és una de les més emblemàtiques de la Zona Hermètica de Sabadell | Norma Vidal
Els propietaris de les discoteques de la Zona Hermètica no volen marxar d'on són, i pensen explorar totes les opcions per evitar el tancament dels locals, previst per finals de maig. Amb aquest objectiu, han iniciat una campanya de recollida de signatures a través de change.org, amb la finalitat de demanar a l’Ajuntament de Sabadell que paralitzi i revisi l’acord aprovat en el seu dia que obliga al trasllat de les discoteques de la Zona Hermètica cap a la zona de Sant Pau de Riu-sec del mateix municipi.
 
"No existeix cap urgència ni motiu que faci necessari aquest trasllat cap a una altra zona ja que, ni està prevista l’ocupació immediata de la zona, ni està previst que s’hi porti a terme cap actuació que faci incompatible que les discoteques romanguin a la Zona Hermètica", apunta de Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauradors Musicals (FECASARM).

Per aquest motiu demanen a l’Ajuntament que revisi i revoqui el Pla Especial del Barri de Gràcia aprovat l’any 2010, fet que consideren una herència del passat. "El fet de deixar 15.000 metres quadrats de naus abandonades generarà més inseguretat, botellot, desordres públics, brutícia, conflictes i altres problemes innecessaris", afegeixen en un comunicat.
 
El col·lectiu assenyala que amb el tancament es perdran mig miler de llocs de trevall, 300 dels quals directes: "Afectarà a la franja d’edat més castigada per l’atur, gent d’entre 18 i 26 anys", afegeixen.