La presència de feixistes provoca alarma a L'Obrera

Unes 50 persones d'estètica feixista s'han concentrat en un bar de davant del casal | Unes 200 persones han respost amb una concentració de rebuig

Desplegament policial davant de L'Obrera
Desplegament policial davant de L'Obrera | Crida per Sabadell
Nació Sabadell
06 d'abril del 2016
Actualitzat el 07 d'abril a les 15:42h
Una cinquantena de persones d'estètica feixista han encès totes les alarmes aquest vespre al casal L'Obrera, situat a l'avinguda de Barberà. El col·lectiu estava en situació d'alerta després que la setmana passada els pintessin els vidres del local amb consignes feixistes i nazis, i després que un grup de les JERC sabadellenques fossin increpats mentre pintaven un mural antifeixista a Sol i Padrís.

Aquesta tarda, unes cinquanta persones amb estètica feixista i nazi, segons fonts de L'Obrera, s'han reunit prop del local, just en un bar que hi ha a la vorera de davant. Aquest fet s'ha considerat com una actitud intimidatòria, i és que aquest matí mateix el mural de les JERC ha tornat a aparèixer malmès.

La presència del col·lectiu ha encès les alarmes, i ràpidament s'ha fet córrer la situació a través de les xarxes socials i del WhatsApp, reunint unes 200 persones davant del casal per donar suport als seus membres. En aquest sentit, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell ha decidit cancel·lar l'assemblea d'aquesta tarda i desplaçar-se fins el punt per fer força.

Amb tot, s'ha produït un fort desplegament policial amb agents de la Policia Municipal i dels Mossos d'Esquadra, que han acompanyat el col·lectiu d'estètica feixista lluny del lloc per evitar possibles enforntaments. Fins el lloc s'hi ha desplaçat la regidora de Drets Civils i membre de la Crida per Sabadell, Míriam Ferràndiz. 
 

 

 


L'Obrera
 
El local es va ocupar l’1 de maig després d’una manifestació que va recórrer el centre de Sabadell, i va provocar l’obertura d’un procés judicial en què van imputar dos joves per la via penal. Des de llavors, el col·lectiu que hi va entrar ha adaptat els dos pisos per fer-hi activitats obertes als ciutadans, sobretot els veïns de la zona.