La declaració de Josep Ayuso per Ca n'Alzina haurà d'esperar

El jutge ajorna la sessió prevista per aquest dimecres després que la defensa hagi presentat nova documentació

Josep Ayuso, portaveu del grup municipal del PSC
Josep Ayuso, portaveu del grup municipal del PSC | Albert Segura
Redacció
05 d'abril del 2016
Actualitzat el 06 d'abril a la 13:45h
El titular del Jutjat número 4 de Sabadell que instrueix el sumari de les presumptes irregularitats comeses a la finca de Ca n’Alzina de Sabadell ha resolt suspendre les declaracions previstes per demà dimecres 6 d’abril. En aquesta jornada havia de prendre declaració al regidor portaveu del PSC de Sabadell, Josep Ayuso, i a l'excap d’Urbanisme Maite Morao, en qualitat d'investigats.

La decisió s'ha pres després que la defensa hagi presentat nova documentació, motiu pel qual s'ha donat un nou temps de marge a les parts. L'Entesa per Sabadell, a més, apunta en un comunicat que e stracta d'una estratègia per exloure'ls de l'acusació particular.

La previsió és que el jutge torni a proposar una data ben aviat per a què es duguin a terme les declaracions, si procedeix.
 
El cas de Ca n’Alzina
 
L’Entesa per Sabadell va denunciar les presumptes irregularitats comeses a la finca de Ca n’Alzina des de l’any 2000, i que es materialitzaven en construccions i alteracions del terreny per a l’activitat d’hípica instal·lada en aquest indret sense que comptessin amb cap tipus de llicència. La denúncia basava la seva importància en què es tracta d’un sòl qualificat com a no urbanitzable de valor agrari, “posant-se de manifest la necessària i total connivència entre els seus promotors i el govern municipal”, segons la força.
 
Aquest fet esquitxa els diferents regidors que han assumit la cartera d’Urbanisme a Sabadell, així com l’exalcalde Manuel Bustos com a màxim responsable del govern local. Per aquests mateixos motius ja ha estat imputats l’exalcalde de Polinyà, Ramon Mayoral, a més de l’arquitecte municipal i els propietaris de la finca de Ca n'Alzina, que hauran de declarar el proper dia 19 d’octubre.