La quotidianitat de David Vera guanya el premi «Disseny Emergent»

Norma Vidal
15 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:08h
David Vera ha rebut el guardó de la mà de Joan B. Casas, president de la Fundació Antiga Caixa Sabadell.
David Vera ha rebut el guardó de la mà de Joan B. Casas, president de la Fundació Antiga Caixa Sabadell. | Norma Vidal

La proposta sobre la importància d'allò que és quotidià de David Vera ha estat la gran triomfadora del premi Disseny Emergent que atorga la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. Segons ha explicat el jove dissenyador de 24 anys, es tracta d'una obra que parteix del seu entorn més immediat, els seus amics i el seu dia a dia. Vera ha rebut el guardó aquest migdia en un acte que s'ha celebrat a l'Espai Cultura. 

Amb el premi Disseny Emergent la Fundació Antiga Caixa Sabadell pretén enriquir el procés de formació d'un dels vuit dissenyadors que han format part de la mostra Transposicions. Disseny fora de camp, que ha estat oberta fins el 5 d'abril i ha acollit els projectes de final de carrera de vuit dissenyadors de l'Escola Superior de Disseny Esdi de Sabadell.

"La meva obra vol reflectir la importància d'allò que és local i quotidià en un món globalitzat", ha apuntat Vera que ha afegit que per plasmar la seva idea va partir del seu dia a dia, els seus amics, les converses habituals i la seva personalitat. 

Pep Dardanyà, responsable de l’Espai Cultura i membre del jurat, ha explicat que l'elecció del guanyador ha estat complicada perquè hi havia molta qualitat en tots els treballs. "S’ha tingut molt en compte la coherència amb el discurs expositiu i alguns projectes havien fet un esforç per adaptar-ho més”.

Per la seva banda, el director general de la Fundit, Antoni Garrell, ha destacat la importància de fomentar la col·laboració entre les universitats, les entitats culturals i al ciutat i ha agraït a la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 per apostar per la formació a través d'aquest premi. Així mateix ha encoratjat els joves dissenyadors assegurant que "el disseny no té límits" i afegint que "les utopies d'avui són les realitats de demà".