El ple vol parcs infantils adaptats i nous edificis per l'ensenyament a Can Llong

La moció de CiU per crear un registre de grups d'interès no ha prosperat | S'aproven les tarifes oficials per La Vela

Laura Sánchez, presidenta de Viu-la, durant la seva intervenció al ple
Laura Sánchez, presidenta de Viu-la, durant la seva intervenció al ple | Albert Segura
Redacció
01 d'abril del 2016
El ple municipal de Sabadell ha aprovat aquest dijous crear una comissió tècnica que analitzi les necessitats i mancances que presenten les àrees de jocs infantils de la ciutat i permetre d’aquesta manera que els nens amb algun tipus de discapacitat en puguin gaudir com la resta de canalla. A més, els grups municipals també han aprovat una moció per reclamar a la Generalitat la construcció de la nova escola Virolet i l’institut Can Llong.
 
A Sabadell hi ha un total de 732 nens en edats d’entre els 0 i els 15 anys que pateixen alguna discapacitat, i això fa que no puguin gaudir dels parcs i jardins com la resta de petits de la ciutat. “Hi ha força parcs adaptats, però podrien millorar, la majoria tenen un gronxador adaptat però no és suficient”, ha expressat Laura Sánchez, presidenta de l’associació Viu-la i mare d’un nen amb paràlisi cerebral que estudia a l’escola Francesc Bellapart.
 
La petició ha arribat a ple i ha fet que prèviament s’hagi pactat establir un termini de tres mesos per fer un estudi vinculant elaborat per tècnics municipals i entitats que treballen amb els col·lectius afectats, amb la finalitat de determinat les millors ubicacions per a adaptar-hi els parcs infantils.
 
La sessió també ha servit per aprovar una moció que han subscrit tots els grups municipals per instar la Generalitat a què construeixi un nou edifici per a l’escola Virolet i l’institut d’educació secundària al barri de Can Llong.
 
Sense registre de grups d’interès, però amb preus per La Vela
 
El ple del mes de març també ha servit per aprovar les tarifes de La Vela, la carpa de circ que s’ha instal·lat a L’Estruch, i que oferirà preus que aniran dels 5 als 15 euros, depenent de l’espectacle que s’hi ofereixi. L’entrada per a la sessió inaugural, que se celebrarà el 16 d'abril, tindrà un cost de 5 euros.
 
No ha prosperat la moció de CiU per crear un registre de grups d’interès, i finalment la darrera moció de la sessió, que havien presentat els grups municipals del PSC, CiU, Ciutadans i PP per abordar els processos de municipalització de serveis ha estat retirada a darrera hora.