Sabadell aprova la incorporació de tres nous busos més sostenibles

Es tracta de models que ja s’han testat a la ciutat | Permetran reduir el consum i les emissions

El prototip de bus híbrid que preveu incorporar TUS
El prototip de bus híbrid que preveu incorporar TUS | TUS
Redacció
01 d'abril del 2016
El ple del mes de març ha aprovat la incorporació de tres nous autobusos a la flota de Transports Urbans de Sabadell (TUS). Es tracta d'un autobús híbrid i dos dièsel Euro 6, que suposen la primera incorporació des de l'any 2007.

Actualment, l'edat mitjana de la flota és de 14 anys. "Cinc busos tenen més de 21 anys, cinc més de 20, i quatre més de 19", explica el regidor d'Espai Públic, Xavi Guerrero, que assegura que Sabadell és la ciutat de les seves característiques amb la flota de busos més envellida. A més, hi ha hagut unitats que en els últims anys no s'han pogut reparar, fet que ha provocat problemes de freqüències de pas.

La compra dels nous vehicles s'ha fet de manera mesurada i amb l'objectiu d'acabar el mandat donant de baixa les unitats més velles. Els nous vehicles són dos dièsel Euro 6 i un híbrid, que consumeix un 30% menys de combustible fòssil que els Euro 6 normals. De fet, el vehicle híbrid ja s'ha provat a la ciutat i se n'ha adquirit una unitat amb la finalitat de testar-la de manera oficial, i amb la possibilitat de retornar-la al cap de l'any si el seu rendiment no és l'esperat.