«De la Franja a l'Alguer», les noves jornades d'Òmnium Sabadell

Ana González
03 d'abril del 2016
Òmnium Sabadell arrenca aquest dimarts les jornades "De la Franja a l'Alguer: compartim llengua i cultura". El cicle, gratuït, s'allargarà fins al 10 d'abril a l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 i proposa dues exposicions fotogràfiques, una conferència i un concert.

La inauguració de les jornades serà a dos quarts de vuit del vespre i es presentarà el llibre 'Bernat Corremón al Matarrany", amb la presència de l'autor, Néstor Macià. L'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 acollirà també les exposicions "Mequinensa!", amb fotografies de Jesús Moncada, i "L'Alguer t'enamorarà", amb instantànies de Joan Mayoral. 

El programa es complementa amb la conferència-col·loqui "Història, llengua i cultura a la Franja i l'Alguer: diferències i similituds", a càrrec del doctor en Història Contemporània Marcel Farinelli i el lingüista i investigador Hèctor Moret. La xerrada tindrà lloc dimecres a dos quarts de vuit del vespre. Dissabte, a les set del vespre, serà el torn de la música amb el concert "Cançons de terres de parla catalana", amb Lo Barber de l'Alguer i amb Àngel Villalba i Florenci Roc. 

Les jornades clouran diumenge a les dotze del migdia amb la lectura de Josep Miquel Gràcia d'alguns fragments de la seva obra "Pasqual Andreu, lo Florit (Lo Floro en vers)" i Lo Barber de l'Alguer, que recitarà alguns textos algueresos.