Sabadell condemna l'atemptat de Lahore

La plaça Sant Roc amb les banderes a mig pal, en una condemna anterior
La plaça Sant Roc amb les banderes a mig pal, en una condemna anterior | Albert Segura
Ana González
31 de març del 2016
L'Ajuntament de Sabadell ha traslladat a la comunitat pakistanesa resident al municipi el seu condol pel "terrible" atemptat sofert a la ciutat de Lahore. L'alcalde, Juli Fernàndez, ha remès al president de l'Associació Cultural Pakistanesa UMEED-E Catalunya, Safian Younas Mohammad, un missatge de condemna a la violència i de solidaritat amb les víctimes.

Així, Fernàndez ha condemnat la violència que arreu del món està deixant víctimes innocents per actes terroristes, guerres i injustícies. En aquest sentit, l'alcalde ha lamentat que sovint es tendeix a pensar que la distància geogràfica allunya de determinades barbàries, però “la violència, la barbàrie, el fanatisme i la intolerància sempre es cobren les mateixes víctimes: les persones, a Sabadell, a Brussel·les o a Lahore”.

En aquest sentit, Fernàndez ha comunicat que en els proper dies proposarà als portveus dels grups municipals la instauració d'alguna forma de condol i de condemna permanent que expressi el rebuig de Sabadell a les violències d'arreu del món.

L'atac a Lahore es va produir diumenge passat a l'entrada principal del Parc Gulshan-e-Iqbal, un dels parcs més grans de la zona i a escassos metres d'una atracció infantil, i ha deixat almenys 72 morts, 29 dels quals eren menors d’edat.