L'impacte amb un ocell hauria provocat l’accident de l’avioneta de Sabadell

L’Aeroclub Sabadell informa que s’han trobat signes evidents que un animal de grans dimensions va provocar el trencament d’una ala | Els familiars i responsables de l’entitat viatgen aquest matí a Madrid

L'avioneta sinistrada
L'avioneta sinistrada | EFE
NacióSabadell
31 de març del 2016
Actualitzat a les 10:28h
L’avioneta que aquest dimecres es va accidentar a prop de Madrid i que procedia de Sabadell hauria caigut com a conseqüència de l’impacte amb un ocell de grans dimensions. Així ho ha informat l’Aeroclub Sabadell, que assegura que possiblement es tractaria d’un voltor, molt freqüent en aquesta àrea de la península Ibèrica. En el sinistre hi van perdre la vida tres pilots de Barcelona, dos de 22 i un tercer de 27 anys d’edat.
 
A l’espera dels resultats oficials de la investigació, que ha assumit la Guàrdia Civil i Aviació Civil, fonts de l’Aeroclub Sabadell informen que s’han localitzat rascades que aporten “mostres evidents” que una au va col·lidir contra l’aparell i va provocar el trencament d’una ala, fet que va desestabilitzar l’aparell. Com a conseqüència del xoc, els pilot, de 27 anys i que acumulava unes 250 hores de vol, no va poder fer res per evitar la caiguda.
 
Les mateixes fonts apunten que des d’un primer moment es va treballar en la hipòtesi d’un impacte, donat que l’aparell, un Cessna 172R, és molt robust i era “impossible” que l’ala s’hagués partit per si sola. Per aquest motiu, es va especular amb la possibilitat que s’hagués xocat amb un dron, fet que ara s’ha descartat en trobar signes evidents d’haver col·lidit amb una au.
 
Familiars de les víctimes i representants de l’Aeroclub s’han desplaçat aquest matí a Madrid, on es troben les restes dels tres joves pilots, tots ells amb llicència privada i que estudiaven per a ser pilots professionals.