Els tres joves morts en l'accident d'avioneta a Madrid eren de Barcelona

L'accident ha tingut lloc entre les localitats de Perales de Tajuña i Valdilecha | L'aeronau s'ha precipitat contra un arbre i una de les seves ales s'ha incendiat | Dues de les víctimes estaven participant en un vol d'entrenament

La policia científica investigant en les restes de l'avió
La policia científica investigant en les restes de l'avió | EFE
Redacció
30 de març del 2016
Actualitzat el 31 de març a les 10:31h
Tres persones, una de 27 -el pilot- i dues de 22, han mort en estavellar-se aquest dimecres al migdia una avioneta que havia sortit de l'aeròdrom de Sabadell. L'accident ha tingut lloc entre les localitats madrilenyes de Perales de Tajuña i Valdilecha, segons ha confirmat l'Aeroclub de Sabadell, que també ha precisat en una roda de premsa que les tres víctimes eren de Barcelona.  

Els serveis d'emergències han indicat que l'avís s'ha produït passades les dues del migdia i que l'avioneta ha caigut per causes que encara es desconeixen. L'aeronau s'ha precipitat contra un arbre i una de les seves ales s'ha incendiat.
 

Imatge de l'avioneta accidentada Foto: EFE


"El vol havia iniciat a l'Aeroport de Sabadell a les 11.21 hores amb un càlcul estimat de tres hores de vol, en el moment de l'accident l'aeronau feia 2.40 hores que volava i es trobava a escassos 25 minuts del seu destí", ha explicat Joan-Pere Nogueroles, president de l'Aeroclub Sabadell. En aquest sentit, ha expressat que el pilot, de 27 anys, i els altres dos ocupants, de 22 anys, estaven fent un vol de plaer amb destí a l'aeroport de Cuatro Vientos, motiu pel qual assegura que no estaven fent pràctiques.

Tots tres eren pilots privats, tenien llicència privada i estudiaven per ser pilots professionals. En aquest sentit, el vol d'avui s'havia programat de la manera habitual, donat que els socis de l'Aeroclub poden disposar de les 40 aeronaus de què compta per a fer els seus vols particulars. A hores d'ara els representants de l'Aeroclub no han pogut accedir a la zona on es troba l'avioneta, motiu pel qual no poden confirmar si l'aparell s'ha precipitat per causes prèvies al sinistre o ha impactat directament al terra.

L'avioneta, una Cessna 172R

Pel que fa a l'aparell, es tracta d'una Cessna 172R, amb capacitat per a quatre places, amb 160 cavalls de potència i una autonomia de cinc hores de vol. La seva velocitat de creuer és de 110 nusos (uns 200 km/h), i l'alçada màxima a la qual pot volar és de 4.000 metres. 

L'avioneta s'havia revisat el 29 de febrer i que estava en perfecte estat. L'Aeroclub compta amb uns 50 aparells que volen una mitjana de 10.000 hores cada any, i compta actualment amb un miler de socis.

Aquest accident d'avioneta és el tercer d'aquestes característiques aquest any a l'estat espanyol. El més greu va tenir lloc el passat 16 de gener, quan quatre persones (un empresari, la seva dona i les seves dues filles), van perdre la vida a Conca en estavellar-se l'avioneta en què viatjaven.