L'Entesa reclama al CatSalut com es resoldrà el final de les derivacions del Taulí

Redacció
30 de març del 2016
El Parc Taulí assumirà les derivacions
El Parc Taulí assumirà les derivacions | Albert Segura
L’Entesa per Sabadell reclama a CatSalut actuacions concretes que garanteixin l’assistència sanitària i no agreugin les llistes d’espera. La petició es fa després que fa unes setmanes el conseller de Salut, Toni Comín, va anunciat que es posaria fi a les derivacions a centres privats de casos procedents de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

La força recorda que aquestes derivacions, que a Sabadell es feien a la Clínica del Vallès i a l'Hospital General de Catalunya, es van fer de manera provisional, fins que no entrés en funcionament l'hospital Ernest Lluch, a Montcada, i el Vicente Ferrer, a Rubí, equipaments que finalment no s'han construït. "Unes derivacions a la Clínica del Vallès que segons CatSalut van superar els 6.000 pacients l’any 2014, de les quals 4.500 van correspondre a intervencions quirúrgiques en llista d’espera, mentre que la resta van ser hospitalitzacions de pacients crònics que arriben a urgències del Taulí i no tenen llit on atendre’ls", apunten en un comunicat.

Tot i l'anunci, la força assegura que no s'ha concretat cap mesura complementària per a garantir l'absorció de pacients al Taulí. "Si no s’implanten mesures per atendre el volum de pacients derivats, i això vol dir més quiròfans, més llits i més personals sanitari al Taulí, les llistes d’espera augmentaran de manera inevitable", afegeixen.