L'Entesa reclama al CatSalut com es resoldrà el final de les derivacions del Taulí

per Redacció, 30 de març de 2016 a les 19:00 |
El Parc Taulí assumirà les derivacions | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Entesa per Sabadell reclama a CatSalut actuacions concretes que garanteixin l’assistència sanitària i no agreugin les llistes d’espera. La petició es fa després que fa unes setmanes el conseller de Salut, Toni Comín, va anunciat que es posaria fi a les derivacions a centres privats de casos procedents de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

La força recorda que aquestes derivacions, que a Sabadell es feien a la Clínica del Vallès i a l'Hospital General de Catalunya, es van fer de manera provisional, fins que no entrés en funcionament l'hospital Ernest Lluch, a Montcada, i el Vicente Ferrer, a Rubí, equipaments que finalment no s'han construït. "Unes derivacions a la Clínica del Vallès que segons CatSalut van superar els 6.000 pacients l’any 2014, de les quals 4.500 van correspondre a intervencions quirúrgiques en llista d’espera, mentre que la resta van ser hospitalitzacions de pacients crònics que arriben a urgències del Taulí i no tenen llit on atendre’ls", apunten en un comunicat.


Tot i l'anunci, la força assegura que no s'ha concretat cap mesura complementària per a garantir l'absorció de pacients al Taulí. "Si no s’implanten mesures per atendre el volum de pacients derivats, i això vol dir més quiròfans, més llits i més personals sanitari al Taulí, les llistes d’espera augmentaran de manera inevitable", afegeixen.

 

Participació