​Castellar genera més residus, però creix la valorització

per Ana González, 31 de març de 2016 a les 16:00 |
La deixalleria municipal de Castellar | Ajuntament de Castellar del vallès
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La generació de residus a Castellar del Vallès ha crescut un 5,6% durant el 2015, fins arribar a superar les 11.000 tones. Tot i així, la valorització desl residus durant l'any passat es va situar en el 40,68%, fet que suposa un increment respecte al 2014 i situa el municipi sis punts per sobre de la mitjana comarcal, segons dades de la regidoria de Media Ambient del municipi.

Així, Castellar ocupa la sisena posició en el rànquing de municipis de la comarca que més valoritzen. Del total de residus recollits, el 59% correspon a fracció resta, que es gestiona al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental i permet reduir el percentatge de deixalles que es destina finalment a l'abocador controlat.


La recollida selectiva ha augmentat un 9,24%, principalment per l'increment del 57% de la fracció vegetal i la disminució del 25% de la recollida de matèria orgànica. A més, la recollida de roba ha crescut gairebé un 25%, la de vidre un 10% i els envasos un 2,4%. També s'ha incrementat la recollida d'oli vegetal, un 5,26% més. 

 

Participació