Les versions de «Taller del pintor Tomàs Moragas», al Museu d'Art

Ana González
30 de març del 2016
El Museu d'Art de Sabadell analitza l'obra "Taller del pintor Tomàs Moragas", de Joan Figueras Soler, amb l'exposició “Sanctuarium. Visions del taller de l’artista”. La mostra, que es pot veure fins al 29 de maig, ofereix diferents versions de la peça de la mà de la mirada d'artistes contemporanis. 

Aquesta obra forma part de la col·lecció de Plàcid Garcia-Planas, descendent del pintor i comissari de l'exposició juntament amb el museu. Es tracta d'un oli sobre tela que data del 1879 i mesura uns 64 centímetres per 47. Va ser pintat quan Figueras Soler només tenia 16 anys i hi testimonia un fenomen recent en la història social de l'art del país: la mitificació de l'artista. Evoca una reproducció plena de caràcter de l'interior de l'estudi barceloní del pintor, mestre de Figueras, així com també de Rusiñol i Anglada-Camarasa, entre d'altres.

Així, Garcia-Planas ha convertit aquest quadre en el tema central de la seva col·lecció personal, formada per un conjunt de versions de l'obra que ha anat encarregant a artistes actuals com Oriol Vilapuig, Josep Madaula, Xavi Ristol i Lluís Clapés, entre altres. Garcia-Planas oferirà una visita guiada a aquesta exposició diumenge 3 d'abril a les dotze del migdia.