Malestar per l'aparició de pintades feixistes i nazis a L'Obrera

Les inscripcions han aparegut aquest cap de setmana | Ataquen el col·lectiu de refugiats i lloen Hitler, entre d'altres

Pintades a L'Obrera
Pintades a L'Obrera | L'Obrera
Nació Sabadell
28 de març del 2016
Actualitzat el 29 de març a les 15:44h
L'aparició de pintades amenaçadores amb diverses connotacions feixistes i nazis al casal ocupat L'Obrera han encès les alarmes a la ciutat de Sabadell. Entre les inscripcions, que han aparegut aquest cap de setmana, s'hi poden llegir missatges com Ni islam ni rojosRefugees not welcome o Hitler fans. L'alcalde i la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) ja s'han pronunciat. 
 


El casal assenyala en un comunicat que les pintades se sumen a la confrontació que el 24 d'octubre van tenir amb dues persones: "Dos nazis d'estètica bonehead van irrompre al nostre espai durant una kafeta i van amenaçar-nos amb una navalla a crits de Sieg Heil", assenyalen en el text. Per aquest motiu apunten que combatran totes les accions feixistes que es donin contra ells o a la ciutat de Sabadell.

L'alcalde, Juli Fernàndez, s'ha pronunciat a través de Twitter. Amb una piulada al seu compte personal, assegura que seran "contundents contra la intolerància":
 


La FAVS, pel seu cantó, ha emès un comunicat on condemna les pintades i el seu to, penalitzant la incitació a l'odi. "Que aquest tipus d'actuacions es donin en el nostre municipi ens alerta respecte a què alguna cosa no s'està fent bé i que la immunitat, negligència o falta de fermesa per eliminar aquest tipus de situacions afavoreix que es reprodueixin periòdicament", assenyala el col·lectiu en un comunicat.


L'Obrera
 
El local es va ocupar l’1 de maig després d’una manifestació que va recórrer el centre de Sabadell, i va provocar l’obertura d’un procés judicial en què van imputar dos joves per la via penal. Des de llavors, el col·lectiu que hi va entrar ha adaptat els dos pisos per fer-hi activitats obertes als ciutadans, sobretot els veïns de la zona.