Quan és l'aniversari de la Cheryl? La resposta a l'enigma més popular a les xarxes socials

per Redacció , 18 d'abril de 2015 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La resposta al famós problema que ha fet la volta al món:


Recordem que la Cheryl els dóna la mateixa llista tant a l'Albert com al Bernard amb les possibles dates del seu aniversari. A l'Albert, però, li diu el mes del seu aniversari, mentre que al Bernard li diu el dia. Aquestes són les possibles dates: 15 de maig, 16 de maig, 19 de maig, 17 de juny, 18 de juny, 16 de juliol, 14 de juliol, 14 d'agost, 15 d'agost i 17 d'agost.

Una de les pistes fonamentals per resoldre el problema és l'afirmació de l'Albert: "Jo no sé quan és l'aniversari de la Cheryl, però sé que el Bernard tampoc ho sap". El noi assegura que és impossible que el Bernard sàpiga la data de l'aniversari, ja que hi ha diverses dates que coincideixen amb el mes que li ha dit la Cheryl. Els únics dies que no es repeteixen són el 18 de juny i el 19 de maig, per tant es poden descartar aquests mesos de la llista. Només queden, doncs, juliol i agost.


En Bernard, després de reflexionar diu: "Al principi no sabia quan era l'aniversari de la Cheryl, però ara ja ho sé". El noi ha seguit la lògica de l'Albert i ha descartat els mesos de maig i juny. La resposta no pot ser el dia 14 perquè es repeteix dos mesos (juliol i agost) així que només queden tres possibles dates: 16 de juliol, 15 d'agost i 17 d'agost.

En aquest moment, l'Albert, a qui només li havien dit el mes, s'adona que ell també sap la resposta. Si el mes d'aniversari fos l'agost, no ho podria saber perquè es repeteix dues vegades. Per tant l'aniversari de la Cheryl el 16 de juliol.

El vídeo està en anglès. Podeu activar els subtítols a través de l'opció "més" que ofereix Youtube

 

Participació