Compromís per clausurar l'abocador de Coll Cardús en màxim tres anys

L'Agència Catalana de Residus va informar en la passada reunió de la comissió de seguiment a Vacarisses que s'estudiaran altres emplaçaments per dipositar els residus de la comarca

Redacció
24 de març del 2016
El passat 29 de febrer, va tenir lloc la darrera reunió de la comissió de seguiment de l'abocador de Coll Cardús. Segons informa el govern de Vacarisses, en la propera trobada ja s'aplicaran els nous estatuts aprovats al ple ordinari de gener.

Això implica que a banda d'afegir el Centre de Tractament de Residus (CTR) al nom de l'òrgan, les principals novetats que s'hi incorporen afecten la composició del consell sectorial. A partir d'ara, en formaran part les associacions de veïns de les urbanitzacions més properes a l'abocador (La Carena Llarga, Torreblanca II i Els Caus), l'Associació Prou Pudors de Coll Cardús i el CTR, tots presents a la darrera convocatòria, com a convidats.

Una de les decisions que s'hi van prendre va ser explicar a la ciutadania el protocol a seguir davant les pudors que genera l'abocador. En aquests casos, cal avisar la Policia Local perquè n'informi l'organisme competent.

Així mateix, el representant de l’Agència Catalana de Residus (ACR) va aprofitar la reunió per informar sobre el compromís de clausurar i segellar l'abocador de Coll Cardús en un període de tres anys. Mentrestant, el Consorci per a la Gestió de residus del Vallès Occidental i l’ACR estudiaran altres emplaçaments per dipositar els residus de la comarca.