Sabadell serà capital del conte per un dia

La ciutat celebrarà el 2 d’abril el 1r Festival de Contes Infantil | Es durà a terme a la plaça del Gas, el jardí de l’Espai Cultura i el Racó del Campanar

Els contes prendran el centre de Sabadell
Els contes prendran el centre de Sabadell | Albert Segura
Redacció
26 de març del 2016
La ciutat de Sabadell acollirà el proper dissabte 2 d’abril la primera edició del Festival de Contes Infantil, una iniciativa que pretén apropar aquest gènere als més petits en diferents punts del centre de la capital vallesana. La cita es fa coincidir amb l’aniversari del naixement de Hans Christian Andersen (2 d’abril de 1805), data que s’ha instaurat en el calendari com el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil.
 
Amb aquest esperit, dissabte vinent es celebrarà el Vet Aquí, nom amb què s’ha batejat la cita, idea de l’escriptora sabadellenca Anna Fité. D’aquesta manera, en aquesta primera edició del festival s’hi sumen rondallaires professionals de la ciutat i actors i actrius dels grups no professionals de Sabadell, agrupats a l’entitat Sabadell Teatre Associació (STA).
 
En concret, al Vet Aquí Sabadell 2016 hi participaran Laura Coll, Rah-mon Roma, Sherezade Bardají, Bruna Feliciano, Francesc Rocamora, Marta Tricuera, Salva Peig, Anna Vidal, Pau Tarruell, Gerard Llobregrat, Núria Rocamora, Montse Costa Canas, Berta Rubio, Susagna Navó, Contes d’Aprop, Pànic Escènic, Quirze Casablanques, Montse Serra, Pep Carpena, Anna Rocamora, Santi Ricart, Ramon Reñé, Maria Dolors Pont, Jordi Cantó, Alba Valero, Cristina Barbero, Toni Ferrer i Edu Beltran.
 

Presentació del festival. Foto: Vet Aquí Sabadell


 
Tres emplaçaments
 
La cita es celebrarà des de les 11.00 i fins les 13.00 hores en edició de matí, i de 16.30 a 19.00 hores en sessió de tarda en tres emplaçaments del centre de Sabadell. Concretament, els escenaris escollits són la plaça del Gas, els Jardins de l'Espai Cultura Sabadell i el Racó del Campanar. En aquest escenari, les activitats es mesclaran amb les del Cebafoc. A la plaça del Gas, a més, s’hi instal·larà la Bibliocaropa de les Biblioteques Municipals de Sabadell.
 
A banda, Anna Fité farà una primera sessió un dia abans, el dia 1 d’abril, a l’Aula Pediàtrica del Parc Taulí. Concretament, hi presentarà l’espectacle D’on vénen els contes de fades?.