Juli Fernàndez: «No és qüestió de religions, és gent que vol sembrar el pànic»

L’alcalde presideix el minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats de Brussel·les | La comunitat musulmana local se suma a la condemna

La plaça Sant Roc amb les banderes a mig pal
La plaça Sant Roc amb les banderes a mig pal | Albert Segura
Albert Segura
23 de març del 2016
Actualitzat a les 16:44h
L’Ajuntament de Sabadell ha fet aquest migdia un minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats de Brussel·les, on una trentena de persones han mort i unes 200 han quedat ferides. L’acte, que s’ha celebrat a la plaça Sant Roc, l’ha presidit l’alcalde, Juli Fernàndez, i ha comptat amb una àmplia representació dels grups municipals, així com de la comunitat musulmana a la ciutat.
 
“No és una qüestió de religions, d’una comunitat, sinó que es tracta de gent que vol sembrar el pànic i no ho fa en nom de cap Estat ni religió”, ha apuntat Fernàndez, que assegura que cal no caure en l’error de criminalitzar un col·lectiu per barbàries com la d’aquest dimarts. 

L’alcalde ha recordat que les víctimes del terrorisme no només es troben en països de la Unió Europea, també en altres com Turquia o Algèria, i que per tan cal tenir present que es tracta d’una realitat internacional. “Som davant d’una situació a la Unió Europea, a més, on milers de persones fugen de la guerra, i que venen de països com Síria o Iraq”, ha afegit.
 
Sabadell manté els nivells de seguretat
 
La ciutat de Sabadell, així com la resta de Catalunya, manté el nivell 4 d’alerta antiterrorista, la mateixa que es va preservar després dels atemptats de París. Per aquest motiu, Fernàndez assegura que no hi ha hagut variacions arran dels atacs de dimarts.
 
“El conseller d’Interior ja ha dit que el que s’ha fet ha estat reforçar la seguretat en punts de transport sensibles i on grans multituds e puguin congregar”, ha apuntat l’alcalde.