Sabadell reserva sòl per a la nova escola Virolet de Can Llong

Pla Especial de Can Llong
Pla Especial de Can Llong | Ajuntament de Sabadell
Ana González
22 de març del 2016
Actualitzat a les 16:11h
L'Ajuntament de Sabadell ha iniciat els tràmits urbanístics per destinar uns terrenys de Can Llong a la construcció de la reivindicada escola Virolet, que actualment funciona en barracons. Es tracta de l'espai situat entre el carrer de Zuric i la futura estació de tren d'Adif, amb una superfície de 10.845 metres quadrats, superior a l'exigida pel departament d'Ensenyament per aquest tipus d'equipaments.

En concret, la junta de Govern Local ha aprovat de forma inicial el Pla Especial Urbanístic per a la regulació i ajust dels sistemes viari i d'equipaments del carrer de Zuric. D'aquesta manera, s'assigna un ús educatiu a part dels terrenys, fins ara qualificats d'equipament de reserva, modifica l'altra part destinats a equipament de serveis urbans, on actualment hi ha un aparcament provisional.

Amb l'aprovació definitiva d'aquestes modificacions, es podran posar aquests terrenys a disposició de la Generalitat per procedir a la construcció de l'escola. De fet, l'alliberament de l'espai que ocupen en aquests moment els barracons de l'escola de primària permetrà construir l'institut Can Llong, una altra de les reivindicacions històriques del barri.

"Hem demanat personalment a la consellera Meritxell Ruiz la construcció de l’institut i de l’Escola Virolet i ja tenim els terrenys a punt. Ara només falta que la Generalitat inclogui aquests projectes en els seus pressupostos", ha afirmat el tinent d'alcalde d'Acció Social i Cultura i regidor d'Educació, Joan Berlanga. 

D'aquesta manera, l'equip de govern canvia l'ubicació de la reserva per a la construcció definitiva de l'Escola Virolet, que inicialment estava previst incloura-la al futur Pla Parcial de Cifuentes. Segons l'equip de govern, una sèrie de factors alenteixen aquest procés de tramitació del pla, fet pel qual s'ha optat per reubicar-la.

Tot i així, per a l'equip de govern amb aquesta aprovació del Pla Especial es fa un pas cap a la finalització urbanística del barri de Can Llong, iniciada fa més de 20 anys. Amb la construcció de la nova escola, quedarà pendent la urbanització del parc de les Aigües i de la plaça de Lisboa. En aquest moment estan a punt d’iniciar-se les obres d’una part del parc i la tanca de la línia fèrria. D’aquesta manera podrà tancar-se l’Organització Especial de Can Llong que ha tingut com a finalitat la gestió del Pla Parcial.