Can Puiggener celebra avui la tradicional processó de Divendres Sant

El barri es bolca amb el recorregut dels cinc passos | Per primer cop no hi haurà presència militar

Un moment de la processó de Can Puiggener
Un moment de la processó de Can Puiggener | Juanma Peláez
Redacció
25 de març del 2016
Actualitzat el 26 de març a les 10:48h
El barri de Can Puiggener celebra aquest vespre la tradicional processó de Divendres Sant que organitza any rere any l’Agrupació Germandat de Setmana Santa de Can Puiggener. La cita suposa una preparació de la Pasqua de Ressurecció, i compta amb cinc passos que es troben ubicats a la capella de l’església de Sant Roc del barri.
 
Concretament, es tracta dels passos de la Flagel·lació, el Natzarè, el Crist de l'Amor, el Sant Enterrament i la Verge dels Dolors. Es tracta de confraries unides en una sola entitat, sense ànim de lucre, que un cop l'any ofereixen les seves imatges per fomentar aquells valors culturals que promouen la participació activa dels ciutadans i augmenten tant la vitalitat com el creixement tradicional de l'imaginari col·lectiu de la ciutat.
 
Aquest any, l’esdeveniment arriba a la seva cinquantena sisena edició, i comptarà amb la participació i el suport a la pròpia processó de l'Església de Sant Roc i de la Germandat Romera Mare de Déu de Gràcia a Sabadell.
 

Moment de la processó. Foto: Juanma Peláez


 
Desenvolupament
 
La processó inicia a les 18.00 hores amb la presentació dels passos, i posteriorment es fa l’himne (19.00 hores) que dóna pas a la sortida de la processó en si (19.15 hores). La reverència conjunta (19.45 hores) permet avançar fins la trobada amb la Mare de Déu dels Dolors (21.00 hores), es retorn pel Llano (22.00 hores) i es fa el tancament a la pròpia església (23.45 hores).
 
“Des d'un punt de vista concret cal destacar l'emoció continguda al costat de les diferents imatges quan se’ls regala sentides saetas durant el recorregut, com commovedores són tant la seva sortida cap a la Reverència conjunta que realitzen els monuments a la plaça de Granada com la clausura”, assenyala la germandat en un comunicat. També destaquen l'estampa particular que aquesta processó ofereix a la rotonda que uneix els dos recorreguts, de partida i retorn, situada entre el carrer Puig de la Creu i la plaça Primer de Maig, on els quatre primers passos esperen formats la Trobada amb la Mare de Déu dels Dolors, a la qual se li rendeixen honors.
 

Trobada dels passos durant la processó. Foto: Juanma Peláez



Aquest any, a més, i per primer cop, no hi haurà presència militar. Es tracta d'un canvi substancial en el desenvolupament de la festivitat, donat que en les darreres edicions sempre hi han estat presents. 
 

Salutació a un dels passos. Foto: Juanma Peláez