La Vela de l'Estruch obrirà portes amb una gran gala

La carpa de La Vela a Sabadell.
La carpa de La Vela a Sabadell. | Juanma Peláez
Redacció
22 de març del 2016
Actualitzat a la 13:01h
El dissabte 16 d’abril obrirà portes La Vela de L'Estruch amb una gran gala de circ que inclou la participació de 5 companyies i activitats gratuïtes a la tarda per a tots els públics. L'espai, amb un aforament per a 400 espectadors i 28 metres de diàmetre, acollirà activitats circenses en els àmbits de creació, exhibició, formació i integració social.

La festa arrencarà a les 16.30 hores i inclourà activitats gratuïtes per a tota la família, una xocolatada popular i una gala d’inauguració de La Vela. De 12,40 metres d’alçada, 28 metres de diàmetre i 615 metres quadrats, la carpa mantindrà els valors i la filosofia de la fàbrica de creació, acollint una programació estable i potenciant la formació i la creació circense a la ciutat vallesana. La Vela passa a formar part de Ca L’Estruch gràcies a un acord amb la Generalitat de Catalunya, fent que Sabadell guanyi un nou equipament cultural de 400 localitats.

El projecte de La Vela és integral, i s’hi treballarà el circ a diferents nivells: des de les residències de creació que ja funcionen i doten les companyies d’un espai equipat per aixecar els seus espectacles; a l’exhibició de circ per a la ciutat de Sabadell. L’Estruch és, des de fa anys, una fàbrica de creació referent a Catalunya i el circ hi ha tingut, en els darrers anys, un protagonisme destacat. Des del 2008, el projecte ha acollit 83 residències de circ, en una implicació que ha anat en augment: des de 2 residències l’any 2008 fins a 32 el 2015.