Sabadell per la República vol aconseguir més canvis al nomenclàtor

per Norma Vidal , Sabadell, 14 d'abril de 2015 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El president de la FAV, Manuel Navas, penjant el cartell de carrer de la República. Foto: Albert Segura


L’Associació Sabadell per la República seguirà treballant per "restituir la democràcia" en tots els carrers i places de la ciutat. El col·lectiu ha celebrat aquest dimarts l'acte per commemorar el 84è aniversari de la proclamació de la Segona República al carrer Alfons XIII després que el Ple del mes d'abril donés llum verda a la modificació del nom d'aquest eix pel de La República


"Ja fa nou anys que celebrem aquest acte i per primer cop deixem a una banda el caràcter reivindicatiu per mostrar un de més festiu", ha explicat el president de Sabadell per La República, Joan Tafalla, que ha assegurat que tot i que el Ple ha aprovat la proposta caldrà treballar "perquè se li doni compliment amb independència de qui governi Sabadell a partir del proper mes de maig". 

Per Tafalla aquesta és una qüestió de vital importància i per aquesta raó ha reclamat que s'executi "en un termini de temps breu". A banda, ha remarcat la necessitat de seguir treballant perquè tots els carrers relacionats amb la monarquia o el franquisme canviïn també la seva nomenclatura. En aquest sentit ha posat com a exemple la plaça alcalde Marcet. 


Una trentena de persones han participat en l'acte que, com és habitual, ha consistit en repassar tots els cartells del carrer i posar-hi a sobre una enganxina amb el nou nom. 

 

Participació