Castellar multa el BBVA amb 10.000 euros per tenir deu habitatges buits

per Redacció , 17 de març de 2016 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Castellar del Vallès multarà el Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) per tenir deu habitatges buits sense justificació a la vila. Aquesta decisió s’ha pres després d’haver requerit en diverses ocasions l’entitat financera perquè els ocupés o els posés a disposició de l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) i aquesta no hagi donat cap resposta.

La multa coercitiva que s’imposarà al BBVA és d’un total de 10.000 euros, que corresponen a 1.000 euros per cadascun dels habitatges declarats com a buits com a resultat dels informes de comprovació que l’Ajuntament ha sol·licitat a la Policia Local, el padró municipal i l’empresa concessionària del servei municipal d’aigua de la vila, SOREA. Aquests informes determinen la utilització anòmala dels habitatges, de conformitat al que diu l’article 41 de la Llei 18/2007, del dret a l’habitatge, en el sentit que s’ha constatat que els habitatges relacionats han estat sense ocupar durant més de dos anys. A això se suma el fet que en aquest període de temps l’entitat no n’ha fet la cessió oportuna.


L’expedient administratiu que ara es resol, i que serà degudament notificat al BBVA, es va iniciar entre els mesos de març i juliol de 2015, amb els requeriments que l’Ajuntament va fer a les entitats bancàries per donar compliment a aquesta llei. Cal assenyalar que la llei preveu l’aplicació de diverses multes coercitives per forçar l’entitat bancària a l’ocupació de l’habitatge.

“Aquestes són les primeres multes que s’imposen a Castellar en aquest àmbit, però continuarem treballant per aconseguir que els habitatges buits en disposició dels bancs es posin al mercat de lloguer a un preu assequible o se cedeixin a l’OLH”, ha apuntat l’alcalde del municipi, Ignasi Giménez. A més, l’alcalde ha explicat que “els diners que s’obtinguin amb aquestes multes es destinaran a polítiques d’habitatge”.

 

Participació