Castellar i Sabadell, més connectades a partir de la primavera del 2017

Un bus llançadora unirà Castellar i l'estació de plaça d'Espanya de FGC

Ana González
16 de març del 2016
L'alcalde de Castellar  amb el secretari d’Infraestructures i el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre
L'alcalde de Castellar amb el secretari d’Infraestructures i el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre | Ajuntament de Castellar del Vallès

La Generalitat reforçarà la connexió en transport públic entre Castellar del Vallès i l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de la plaça d'Espanya de Sabadell. A partir de la primavera del 2017, amb la posada en marxa d'aquesta estació i l'intercanviador amb Renfe, s'habilitarà un bus llançadora directe que funcionarà en hores punta.

Així ho ha fet saber la conselleria de Territori i Sostenibilitat a l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, en una reunió. Giménez ha traslladat a la Generalitat “la importància de comptar amb una bona connexió de transport públic amb el futur intercomunicador de RENFE i FGC de la plaça d’Espanya, que per proximitat ha de funcionar com a estació de referència dels castellarencs”.

De fet, el futur bus llançadora funcionarà de manera similar al que ja connecta Matadepera i les estacions de Terrassa. També s'està estudiant la reorganizació i reforç de la línia C1 que uneix Castellar amb Sabadell per optimitzar les freqüències de pas entre els horaris d'autobús i els trens de FGC i Renfe. 

Castellar del Vallès, en el marc de les al·legacions al Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2020, ja havia sol·licitat una bona coordinació del servei interurbà d’autobús i el servei de ferrocarril en el disseny final de l’intercomunicador de la plaça d’Espanya de Sabadell.