Francesc Elias Prunera, Premi Nacional Agustí Borgunyó

Francesc Elias Prunera en una imatge d'arxiu
Francesc Elias Prunera en una imatge d'arxiu | Sabadell, més Música
Ana González
15 de març del 2016
Sabadell, més Música ha distingit Francesc Elias Prunera amb el Premi Nacional Agustí Borgunyó.D'aquesta manera, l'entitat, i per unanimitat del jurat, reconeix la seva trajectòria musical i com a impulsor d'una nova escola interpretativa del tible.

L'acte d'entrega del guardó tindrà lloc aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre al Teatre Principal. Jordi Vilaró al tible i Jordi Vilaprinyó al piano seran els encarregats de posar la música a un acte que també tindrà una tertúlia oberta a tothom.

Francesc Elias Prunera (Barcelona, 25 de gener de 1935) és un instrumentista i professor de tible i saxòfon. Ha estat subdirector i director en funcions de la Banda Municipal de Barcelona, on tenia la plaçá de saxòfon i tible. Com a solista de saxòfon, ha tocat amb l'Orquestra Ciutat de Barcelona i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i també ha estat membre del Quartet de Saxòfons de Barcelona.

Ha format part des de la seva fundació de les cobles Laietana i Municipal Ciutat de Barcelona.  També va ser fundador, juntament amb Ferran Blanch, de les classes de tible al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona.