Liciten les obres de millora de Sabadell Centre

Contemplen la instal·lació del tan desitjat ascensor d'accés a les vies | Els treballs podrien acabar a finals d'any

Redacció
11 de març del 2016
Actualitzat el 15 de març a les 11:16h
Les escales mecàniques han entrat en funcionament aquest matí
Les escales mecàniques han entrat en funcionament aquest matí | Renfe
Renfe ha anunciat la licitació de les obres de millora a l'estació de Rodalies de Sabadell Centre que permetran que sigui totalment accessible. Actualment, l'estació no compta ni d'escales automàtiques ni d'ascensor per connectar el vestíbul i el carrer, fet llargament denunciat tant per l'Ajuntament com pels veïns.

Les obres contemplen la renovació i modernització del vestíbul, amb la instal·lació de dos ascensors que connectaran les andanes amb el vestíbul i un tercer que anirà del vestíbul al carrer. A més, es col·locaran escales mecàniques per connectar el carrer i el vestíbul, i una escala mecànica nova per a l'andana en direcció Terrassa.

Les andanes, pel seu cantó, s'allargaran, s'urbanitzaran els accessos a l'estació amb una nova marquesina, i es milloraran els sistemes d'informació i l'enllumenat.

Un estació en males condicions 

L'estació de Sabadell Centre és, tot i trobar-se al centre de la ciutat i ser la principal de la capital vallesana, es troba actualment en una situació trista, sense accessos mecànics que posen molts bastons a les rodes tant a pares amb cotxes com a persones amb mobilitat reduïda. Aquest greuge ha estat llargament criticat pels diferents governs municipals com pels veïns.

L'estació de Sabadell Centre Disposa de 83 serveis de la línia R4 de Rodalies de Catalunya i diàriament l'utilitzen 11.142 viatgers de mitjana en dia feiner que poden desplaçar-se fins al centri de Barcelona en un temps de viatge de 32 minuts.