L'Entesa demana la dimissió de Josep Ayuso per Ca n'Alzina

L'actual portaveu del PSC a Sabadell està investigat per presumptes irregularitats urbanístiques en aquesta finca | La formació assegura que hi havia una connivència entre les parts

Isidre Soler, Virgínia Domínguez i Lluís Perarnau, avui en roda de premsa
Isidre Soler, Virgínia Domínguez i Lluís Perarnau, avui en roda de premsa | Albert Segura
Redacció
11 de març del 2016
Actualitzat a la 13:01h
La formació Entesa per Sabadell demana a Josep Ayuso que dimiteixi i renunciï a la seva acta de regidor després que el titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Sabadell l'hagi citat a declarar el proper 6 d'abril en qualitat d'investigat. Concretament, i com us va avançar NacióSabadell, haurà de donar la seva versió sobre les preumptes irregularitats que s'han registrat a la finca de Ca n'Alzina, on es van fer edificacions i abocaments de terres sense les llicències corresponents. A banda d'Ayuso, també s'ha citat a declarar com a investigada la llavors cap d'Urbanisme, Maite Morao.

Concretament, Ayuso està investigat per un presumpte delicte contra l'ordenació del territori i prevaricació administrativa, com a conseqüència de la denúncia que va posar l'Entesa per Sabadell l'any 2014, fets pels quals el regidor defensa que va actuar correctament. "Quan una persona amb un càrrec electe està imputat (investigat) s'ha d'apartar i defensar-se, i el més lògic i coherent és que deixi l'acta de regidor i hi renunciï", explica Isidre Soler, exregidor de l'Entesa i portaveu de la formació.

La força assegura que en tot el seu mandat com a regidor, Ayuso no va actuar per frenar les actuacions irregulars i que fins i tot es va tramitar el pla especial, aprovat inicalment en Junta de Govern el 20 de desembre de 2013 per regularitzar la situació de Ca n'Alzina, sense que acabés prosperant de manera definitiva. Amb tot, l'Entesa va presentar denúncia al març de 2014 davant les evidències que tenien que s'hi havien produït irregularitats, i que van ampliar al maig d'aquell mateix any amb noves dades.

"Hi havia una connivència imprescindible entre el govern municipal del PSC i els propietaris de l'àmbit de Ca n'Alzina, sinó no s'entén la quantitat d'irregularitats que s'hi han produït durant anys", considera l'exportaveu del grup municipal de l'Entesa, Virgínia Domínguez. En aquest sentit, també lamenta que Ayuso defensi que es va arribar a precintar la finca, quan recorda que va fer l'anunci en el marc d'un ple ordinari i que, diu, només es va precintar una part petita de les instal·lacions.

Domínguez afegeix que més enllà de l'anunci de les dues noves citacions estepa que s'arribi al fons de la qüestió i s'inclogui com a investigat tot aquell responsable polític o tècnic que va permetre les gestions a Ca n'Alzina. En aquest sentit, la força espera que l'Ajuntament obri un expedient a Morao, que actualment segueix sent treballadora de la casa, de la mateixa manera que s'ha fet en el seu moment quan s'han conegut les llavors imputacions d'empleats municipals en el cas Mercuri.