Nova etapa a Mercavallès

Paradistes i Consell Comarcal posen en marxa la nova gestió del mercat comarcal | L’ens supramunicipal va rescindir el conveni el passat mes de maig al·legant canvis normatius

Vista general de Mercavallès
Vista general de Mercavallès | CCVOC
Redacció
11 de març del 2016
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha anunciat que encarregarà un estudi per determinar la viabilitat, el model de gestió i l’impacte econòmic al territori que suposa el mercat.  Precisament, aquesta setmana s’ha constituït la Comissió Assessora de Mercavallès, formada per representants de l’Associació de Majoristes i del Consell Comarcal del Vallès Occidental.
 
L’òrgan han de pilotar la nova etapa que s’inicia al mercat comarcal després dels canvis de govern tant al Consell com al mercat, que amb més de 40 anys de vida s’ha consolidat com el segon mercat majorista de Catalunya. Durant aquest mandat el mercat ha d’afrontar nous reptes com el nou període de concessions i també la pròrroga dels ajuntaments de Sabadell i Terrassa envers el Consell Comarcal per la gestió del mercat.
 
El Consell Comarcal encarregarà un estudi que haurà de ser l’instrument per a determinar el futur de Mercavallès, en un procés participat mitjançant una comissió de treball. El passat mes de maig, el Consell Comarcal va rescindir el conveni de col·laboració entre aquest ens i l'associació de majoristes de Mercavallès per canvis normatius, la finalització de l'actual mandat, la defensa del bé comú i la transparència i la solvència en la gestió dels serveis municipals. Els responsables de l'ens apuntaven llavors que el document vigent es va signar el mes de juliol de 2008 i s’havia anat prorrogant fins que s’ha decidit fer un tomb en la relació de les dues parts..
 
El Mercat Comarcal de Fruites i Verdures té com a activitat la venda al major de fruita i verdura i productes alimentaris en general. Va ser creat al 1972 pels ajuntaments de Sabadell i Terrassa i és gestionat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. El mercat compta actualment amb 60 parades.