Ayuso defensa que va ser ell qui va iniciar els expedients per Ca n'Alzina

Redacció
10 de març del 2016
Actualitzat a les 17:11h
El portaveu del grup municipal del PSC a Sabadell, Josep Ayuso, defensa que va ser ell qui va iniciar els expedients de disciplina urbanística a Ca n’Alzina quan era regidor d’Urbanisme a l’Ajuntament de Sabadell. Ayuso fa aquestes declaracions a través d’un comunicat, després que, tal i com us ha avançat NacióSabadell, el titulat del Jutjat d’Instrucció número 4 de Sabadell l'ha citat a declarar com investigat en el marc del cas de Ca n’Alzina.
 
En el comunicat, Ayuso recorda que l’expedient es va iniciar a instància de l’Entesa per Sabadell, just quan ell va ser nomenat candidat a l’alcaldia pel PSC i “responent a una voluntat política de desprestigi i atac a l’aleshores candidat”. El text apunta que en els 12 mesos que va ser regidor d’Urbanisme va iniciar la tramitació de sis expedients de disciplina urbanística perquè Ca n’Alzina regularitzés els aspectes que no s’adequaven a la normativa vigent, fins i tot ordenant a la Policia Municipal precintar part de les instal·lacions de la finca.
 
Ayuso recorda que paral·lelament el govern de Sabadell va iniciar la tramitació d’un Pla Especial per tal de poder reordenar i regularitzar totes aquelles actuacions que s’havien fet durant els últims 30 anys en aquella finca, i que obligava la propietat de la finca a regularitzar els aspectes que no s’adequaven a la normativa. De la mateixa manera, es preveia també l’enderroc de totes aquelles instal·lacions i construccions que estaven fora de normativa.
 
“Evidentment, aquestes construccions s’havien fet amb anterioritat a la responsabilitat d’Ayuso com a regidor d’Urbanisme”, recorda el text, apuntant que quan va arribar a la regidoria i va ser coneixedor de l’existència de diferents actes d’inspecció, el regidor va actuar “amb diligència i va incoar fins a 6 expedients de disciplina urbanística requerint a la propietat el compliment de la normativa vigent”.
 
Ayuso es mostra, així, disposat a col·laborar amb la justícia per aclarir totes les actuacions realitzades a l’entorn de Can n’Alzina. “Vull destacar que va ser durant la meva etapa com a regidor d’Urbanisme quan es van iniciar els expedients de disciplina urbanística i vaig afrontar aquest expedient amb la voluntat d’aclarir qualsevol punt, val a dir que estem parlant de tràmits administratius, que no van ser compartits per l’Entesa per Sabadell i que va decidir judicialitzar aquesta qüestió”, apunta.
 
“No té res a veure amb cap tema de corrupció com potser es voldrà fer creure des d’algun partit polític, es tracta d’una utilització política de la justícia i com a advocat crec que aquest no és el camí per fer política a la nostra ciutat”, afegeix. Anant a declarar assegura que té l’oportunitat d’explicar davant del jutge “allò que ja coneix l’Entesa per Sabadell i que hem explicat reiteradament, en el seu moment, en Comissions Informatives, Juntes de Portaveus, Juntes de Govern i Plens Municipals: aquestes eren les formes de l’Entesa durant els 16 anys que van ser a l’oposició", conclou.