​Banc Sabadell diu que la meitat dels pisos multats a Montcada estan ocupats

Redacció
10 de març del 2016
Banc Sabadell ha assegurat que la meitat dels pisos pels quals ha estat multat per l'Ajuntament de Montcada i Reixac estan ocupats. El consistori ha sancionat l'entitat financera amb 33.000 euros de multa per tenir 11 habitatges buits i no cedir-los a l'Oficina Local d'Habitatge per a lloguer social.

En un comunicat, el banc assegura ser "plenament conscient" de la problemàtica social i recorda que disposa de més de 4.800 habitatges socials a l'Estat espanyol. De fet, l'entitat financera defensa que està treballant perquè la resta dels 11 pisos del municipi que estan buits tinguin el nivell d'ocupació "necesari".

Tot i així, l'Ajuntament ja va expressar que la voluntat "no és multar entitats bancàries, sinó la cessió dels habitatges". En el cas de Banc Sabadell, els expedients es van començar a tramitar a l'octubre amb la imposició d'una taxa de 900 euros per habitatge, que cobreix els costos d'engegar el procés, després d'haver comprovat que els habitatges estaven desocupats –més de dos anys sense inquilins-. Posteriorment es va oferir un procés de negociació per part del consistori, però en no rebre resposta, s'ha interposat la multa, segons ha explicat l'Ajuntament.