Sabadell, capital estatal de la mediació

Redacció
10 de març del 2016
Actualitzat a la 13:07h
L’Espai Cultura de l’antiga Caixa Sabadell acull aquest dijous i divendres el primer Congrés Estatal Interprofessional de Mediació, una iniciativa impulsada pel Consell  de l’Advocacia de Catalunya i el Col·legi d’Advocats de Sabadell i que reuneix uns 300 participants. La iniciativa té caràcter interprofessional, motiu pel qual s’ha orientat a sectors diversos amb l’objectiu de suposar una alternativa a altres vies de resolució de conflictes com ara la intervenció de la Justícia.
 
“No es tracta ni d’arbitratge ni d’altres institucions, com la conciliació, és una intervenció d’un expert en resolució de conflictes”, apunta el degà del Col·legi d’Advocats de Sabadell, Juan Antonio García Cazorla. En aquest sentit, s’han programat ponències durant el matí, a més de un total de 18 tallers dinàmics per la tarda, amb l’objectiu de dinamitzar les activitats.

En l'acte, el Consell de l'Advocacia Catalana ha reclamant una major implicació per potenciar aquest mètode alternatiu davant d'un públic assistent transversal a nivell professional: "Demanem a l'administració més implicació a l'hora de potenciar la mediació, no només perquè pot ajudar a descongestionar la Justícia, també pels valors que predica", assegura el seu president, Oriol Rusca.