​Sentit homentatge a Salut Pastor en el Premi Dona de Sant Quirze

Lliurament del guardó a les filles de la Salut Pastor
Lliurament del guardó a les filles de la Salut Pastor | Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
Ana González
10 de març del 2016
Sant Quirze del Vallès ha reconegut la trajectoria de la professora Salut Pastor amb l'entrega a títol pòstum del Premi Dona de Sant Quirze. El lliurament del guardó s'ha convertit en un sentit homentatge cap a la docent, que va morir el 8 de febrer passat.

La sala històrica de la Patronal s'ha omplert aquest dimarts de veïns en un acte que ha reconegut la tasca educadora de Pastor com a professora de Català a l’Institut Sant Quirze, la seva empatia amb tot el seu alumnat, la seva tasca de glosadora amb la creació del grup de glosadores de la Serra, i la seva fortalesa en la lluita amb la malaltia. 

Les encarregades de recollir el premi han estat les seves filles Rita i Julita, que han estat acompanyades sobre l'escenari pels representants de les entitats van proposar l’atorgament del Premi Dona a la Salut Pastor: La Trinxera de Galliners, l’escola i l’AMPA del Turonet, l’Institut Sant Quirze, La Impremta, les Glosadores de la Serra, la Cooperativa de Consum Galliners i l’Estraperlo. Tots ells han destacat el treball, la dedicació i lluita de la docent.

Alumnes de l'Institut Sant Quirze i les Glosadores de la Serra també s'han sumat a l'homentatge. Acompanyats de Dani Landry i David Marcos a les guitarres, han ofert una mostra de cançó improvisada amb una sèrie de versos dedicats a la professora.

Enguany, a més, el Premi Dona ha reconegut en l'àmbit nacional l’actriu Núria Espert pels seus 65 anys de trajectòria damunt dels escenaris i, en l’àmbit internacional, a Juani Rishmawi,  membre de l’organització palestina Health Work Commitees que exerceix una gran tasca humanitària desenvolupant projectes sanitaris en territoris ocupats a Palestina.