​33.000 euros de multa a Banc Sabadell per tenir pisos buits a Montcada

Redacció / ACN
10 de març del 2016
Actualitzat a la 13:14h
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha interposat una nova sanció a una entitat financera per tenir pisos buits a la ciutat. Aquest cop la multa va dirigida al Banc Sabadell per tenir onze habitatges buits, fet pel qual està sancionat amb 33.000 euros, 3.000 euros per pis.

La multa arriba després que el consistori hagi negociat amb el banc perquè "fossin ocupats o bé els cedís a l'Oficina Local d'Habitatge per posar-los a disposició de la borsa de lloguer social". Per això l'Ajuntament ha lamentat que el banc "no hagi donat resposta" a aquestes peticions. 

Montcada ja havia iniciat la via sancionadora amb una multa de 12.000 euros a la Sareb per tenir quatre habitatges buits a la ciutat. Tot i així, el consistori ha recordat que l'objectiu d'aquestes sancions és evitar tenir pisos buits i posar-los a disposició de la ciutadania, especialment per a les persones en situacions desfavorables.

En aquest sentit, la regidora d'Habitatge, Jessica Segovia, ha insistit en el fet que la voluntat "no és multar entitats bancàries, sinó la cessió dels habitatges". En aquest cas, els expedients es van començar a tramitar a l'octubre amb la imposició d'una taxa de 900 euros per habitatge, que cobreix els costos d'engegar el procés, després d'haver comprovat que els habitatges estaven desocupats –més de dos anys sense inquilins-. Posteriorment es va oferir un procés de negociació per part del consistori però en no rebre resposta, s'ha interposat la multa.