Sabadell celebrarà diumenge una de les festes Holi més multitudinàries d'Europa

El Parc Catalunya es tenyirà de colors per donar la benvinguda a la primavera | L'any passat unes 7.000 persones s'hi van sumar

Llançament de colors al Holi 2015 de Sabadell
Llançament de colors al Holi 2015 de Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
29 de març del 2016
Actualitzat a les 7:45h
L'amfiteatre del Parc Catalunya de Sabadell serà l'escenari per acollir aquest proper diumenge una de les festes Holi més multitudinàries d'Europa. La iniciativa, que se supera any rere any, es fa en aquest punt per segon cop consecutiu, després que l'antic emplaçament, la plaça del Treball, al barri de Gràcia, va quedar petita en l'edició de l'any 2014.

L'any passat, l'organització va xifrar en més de 7.000 les persones que es van concentrar durant tot el matí a l’amfiteatre del Parc Catalunya, la meitat procedents de fora de la ciutat.


Edició de l'any 2015. Vídeo: Albert Segura
 
La cita arrencarà a les 10.30 hores amb la venda del color que es llançarà més tard. En aquesta ocasió, la venda es farà a través de bosses individuals per a facilitar-ne la seva utilització, i a un preu de 2 euros. Si es vol comprar amb antel·lació, el seu cost es redueix a la meitat.

A partir de les 11.00 hores s'oferiran actuacions amb danses inspirades en l’univers de Bollywood i l’Índia, organitzat pel Centre Asana. Finalment, al punt del migdia, es farà el compte enrere per al moment més esperat, el del llançament de la pols de colors.
 

Edició de l'any 2014. Vídeo: Albert Segura

Què és el Holi

L’activitat es va començar a celebrar fa set anys a la capital vallesana per l’interès de diverses entitats de reproduir una celebració molt vistosa. Es tracta d’un festival hindú que representa el començament de la primavera, i és una forma de donar-li la benvinguda a una època reconeguda com de fertilitat i bonança.

La trobada pretén donar a conèixer algunes llegendes, una d’elles, la més popular, és la d’un jove déu, Krishna, que estava gelós de la seva ànima bessona, Radcha, pel seu estilitzat i blanc perfil, en oposició a les seves pròpies faccions fosques. Després de demanar consell a la seva mare, aquesta li va recomanar pintar la cara de Radha fins a obtenir una tonalitat més acolorida, i d’aquí la tradició de llançar colors a la gent.

L’activitat principal de la festa consisteix a llançar pols de colors fins a cobrir rostre i cos d’un multicolor arc de Sant Martí. Als països hindús es complementa amb un dinar on els participants proven diversos plats tradicionals i el bhang, una beguda derivada de la planta de cànem que es beu cerimonialment durant el Holi.